Κουφώματα Αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι η πιο παραδοσιακή και διαχρονική επιλογή κουφωμάτων στην Ελλάδα. Πλήθος καταναλωτών αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματά τους και τα επιλέγουν για τα σπίτια και τους επαγγελματικούς τους χώρους. Χωρίζονται σε ψυχρά και θερμά αλουμίνια, όπου ο κάθε τύπος περιλαμβάνει διάφορα είδη κουφωμάτων που μπορείς να τοποθετήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε είδη υαλοπινάκων που θα ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας και την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Σε ποιους τύπους διακρίνονται τα κουφώματα αλουμινίου;

Το αλουμίνιο και ειδικότερα τα κουφώματα από αλουμίνιο μπορείτε να τα βρείτε σε συγκεκριμένου τύπους. Ο κάθε τύπος κουφώματος παρουσιάσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και έχει τις αντίστοιχες εφαρμογές. Βεβαίως ποικίλουν και τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα του κάθε τύπου.

Ανοιγόμενα κουφώματα

Πρόκειται για την πλέον συνηθέστερη επιλογή για πολλά νοικοκυριά. Έχουν θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, πάντα με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Συρόμενα Κουφώματα

Τα συρόμενα κουφώματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε μπαλκονόπορτες όπου υποστηρίζεται μεγάλο μήκος ανοίγματος. Πρόκειται για μία αρκετά μοντέρνα επιλογή.

Ανακλινόμενα κουφώματα

Τα ανακλινόμενα κουφώματα έχουν μηχανισμό ανάκλισης που επιτρέπει στο φύλλο να ανοίγει από πάνω. Με αυτό τον τρόπο αερίζεται καλύτερα ο χώρος, χωρίς να πιάνει περιττό χώρο το φύλλο του κουφώματος. Στα δίφυλλα κουφώματα μπορούμε να τοποθετήσουμε ανάκλιση και στα 2 φύλλα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου;

Τα κύρια πλεονεκτήματα που εμφανίζουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι τα ακόλουθα:

  •  Το αλουμίνιο έχει τεράστια αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες
  • Το αλουμίνιο δεν διαβρώνεται εύκολα.
  • Ένα κούφωμα αλουμινίου έχει μεγάλη αντοχή στις κλιματικές μεταβολές.
  • Η εγκατάσταση αλουμινίου γίνεται εύκολα από έναν ειδικό με δεδομένο το χαμηλό βάρος του αλουμινίου.
  • Θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στυλ
  • Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής

Τι κουφώματα αλουμινίου να βάλω;

Η τελική επιλογή συνήθως γίνεται με βάση το είδος δηλαδή τα ανοιγόμενα, συρόμενα, ανακλινόμενα που αναφέραμε και παραπάνω ή με βάση την αξιοπιστία της εταιρείας κουφωμάτων. Παρακάτω ακολουθού οι πλέον αξιόπιστες εταιρείες κουφωμάτων.

 Etem κουφώματα

Πρόκειται για ισχυρή εταιρεία που υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές σε πόρτες και παράθυρα με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Παράγει ποιοτικά συστήματα αλουμινίου σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

Alumil κουφώματα

Η Alumil παράγει ποιοτικά κουφώματα με χαρακτηριστικά όπως θερμομόνωση, υδατοστεγανότητα και αεροπερατότητα που εξασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Είναι πιστοποιημένα και έχουν υψηλή αντοχή στο χρόνο.

Europa κουφώματα 

Tα κουφώματα Europa αποτελούν μια αξιόπιστη επιλογή λόγω αντοχής στις καιρικές συνθήκες και με τεράστια ποικιλία σε εφαρμογές κατασκευών.

Πόσο αντέχουν τα κουφώματα αλουμινίου;

Η μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα τους είναι σίγουρα ένα γνωστό χαρακτηριστικό. Αντέχουν λοιπόν για πολλά χρόνια χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα φθοράς αρκεί να καθαρίζονται επαρκώς και να γίνεται μια τυπική συντήρηση. Αντίξοες καιρικές συνθήκες και έντονες κλιματικές μεταβολές δεν απειλούν άμεσα τη διάρκεια ζωής των κουφωμάτων. Η υγρασία, η ζέστη και το κρύο δεν μπορούν να αλλοιώσουν το αλουμίνιο. Παράλληλα έχουν αντίσταση στους κραδασμού και στο θαλασσινό νερό. 

Αξίζει να βάλω ενεργειακά κουφώματα;

Τα ενεργειακά κουφώματα είναι φτιαγμένα για να παρέχουν μεγαλύτερη θερμομόνωση και αεροστεγανότητα σε κάθε χώρο. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία εντός σπιτιού διατηρείται σταθερή και μειώνετε το κόστος των ενεργειακών δαπανών.  Η ηχομόνωση εξασφαλίζει την αποφυγή θορύβων, εξασφαλίζοντας ένα ήσυχο περιβάλλον όπου μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
koufwmata-alouminiou-alttech