• +30 216 0010 122
 • info@alttech.gr
 • Δευτέρα - Παρασκευή: 08.00 - 17.00
 • Κουφώματα αλουμινίου, PVC ή ξύλινα; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

  Οι πιο βασικοί παίκτες της αγοράς για κουφώματα είναι το αλουμίνιο, το pvc και το ξύλο. Κάθε υλικό έχει υποστηρικτές, γιατί το καθένα προσφέρει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία είναι καλό να γνωρίζεις:

  Α. Γιατί αξίζει να προτιμήσεις κουφώματα αλουμινίου;

  1. Έχουν τεράστια διάρκεια ζωής
  2. Δημιουργούν ιδανικά συστήματα ασφαλείας
  3. Διατηρούν την απόχρωσή τους με το πέρασμα του χρόνου
  4. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον
  5. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία επιλογών
  6. Προσφέρουν άριστη μόνωση (ισχύει για τα θερμά κουφώματα)
  7. Καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα

  Β. Γιατί αξίζει να προτιμήσεις κουφώματα από pvc;

  1. Είναι πιο οικονομικά από κουφώματα αλουμινίου
  2. Προσφέρουν καλή μόνωση
  3. Αν είναι καλής ποιότητας, δεν φουσκώνουν
  4. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία επιλογών

  Γ. Γιατί αξίζει να τοποθετήσεις κουφώματα από ξύλο;

  1. Επιλογή με διαχρονική – ζεστή αισθητική
  2. Καλή ηχομόνωση
  3. Καλή θερμομόνωση (όταν βρίσκονται σε καλή κατάσταση)
  4. Ανάγκη συντήρησης, η οποία όμως γίνεται εύκολα
  5. Πολλά χρόνια αντοχής (εφόσον γίνεται συντήρηση)

  Φυσικά, πρέπει να θυμάσαι πως δεν αρκεί το υλικό για τα κουφώματα, για να σου προσφέρει καλή μόνωση. Σημασία έχουν και τα τζάμια που επιλέγεις, για να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα.

 • Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το κόστος για κουφώματα αλουμινίου;

  1. Τετραγωνικά μέτρα – διαστάσεις
  2. Χρώμα κουφώματος
  3. Τύπος κουφώματος
  4. Σχήμα κουφώματος
 • Μπορεί ένα παράθυρο αλουμινίου να έχει παραδοσιακή αισθητική;

  Φυσικά! Γνωστά και ως “παραδοσιακά παράθυρα αλουμινίου”, τα παράθυρα αυτά παρομοιάζουν την αισθητική του φυσικού ξύλου. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι, πως ενώ μοιάζουν με ξύλινα, στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη την ίδια συντήρηση και φροντίδα. Έτσι, απολαμβάνεις όλη την αισθητική του ξύλου, με όλα τα οφέλη που προσφέρουν τα παράθυρα από αλουμίνιο.

 • Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος για ανακαίνιση μπάνιου;

  1. 1. Τετραγωνικά μέτρα του μπάνιου
  2. 2. Επιλογή υλικών για την ανακαίνιση μπάνιου
  3. 3. Είδος ανακαίνισης (ολική- μερική)
  4. 4. Κόστος για μεμονωμένες εργασίες

  Ιδιαίτερα το κόστος για μεμονωμένες εργασίες που μπορεί να χρειαστείς, θα καθορίσει στο μέγιστο βαθμό την τιμή για ανακαίνιση μπάνιου.

 • Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι υδραυλικές - ηλεκτρολογικές εργασίες;

  Τέτοιου είδους εργασίες μπορούν να αυξήσουν αρκετά το κόστος ανακαίνισης μπάνιου. Παρόλα αυτά, δεν μπορείς πάντα να τις αποφύγεις. Αν η κατοικία σου έχει περάσει πάνω από 20-25 χρόνια με τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που έχεις, ο έλεγχος από επαγγελματία είναι απαραίτητος.

  Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να φαίνεται σαν να ξοδεύεις περιττά χρήματα. Ωστόσο, θα ήταν πολύ πιο κοστοβόρο να επισκευάσεις μια υδραυλική – ηλεκτρολογική βλάβη, μετά την ανακαίνιση του μπάνιου. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος στις εγκαταστάσεις του μπάνιου συστήνεται για κάθε ανακαίνιση μπάνιου.

 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μεταλλικών κατασκευών;

  Γιατί να επιλέξεις κάγκελα ή άλλες κατασκευές από μέταλλο, αντί για άλλα υλικά;
  Συμβουλευτήκαμε τους τεχνίτες μας και μάθαμε τα εξής:

  1. 1. Ταχύτητα ανέγερσης: Ο χρόνος κατασκευής που απαιτείται κρίνεται πολύ μικρότερος από αυτόν άλλων υλικών. Η ευελιξία στην εφαρμογή και την κατεργασία του κάνει την κατασκευή πραγματοποιήσιμη σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.
  2. 2. Σεβασμός στο περιβάλλον: Με το κατάλληλο είδος μετάλλου, το περιβάλλον δεν επιβαρύνεται με ρύπους. Ταυτόχρονα, η διαδικασία κατασκευής είναι πιο απλή και καθαρή.
  3. 3. Διαχρονικότητα: Η κατασκευή με το σωστό μέταλλο θα χαρίσει ανθεκτικότητα και αντισεισμική προστασία στο οικοδόμημά σου. Μπορείς να πετύχεις σταθερότητα, ασφάλεια και να έχεις μια κατασκευή που θα κρατήσει για πολλά χρόνια.
  4. 4. Αρχιτεκτονικές εφαρμογές: Ανακάλυψε την ποιότητα και το χρώμα που ταιριάζει στον προϋπολογισμό και το στυλ σου. Το κατάλληλο μέταλλο μπορεί να σε οδηγήσει στο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που ονειρεύεσαι.
  5. 5. Αντοχή υλικού: Οι μεταλλικές κατασκευές αντέχουν στη φθορά του χρόνου και διαθέτουν αντισεισμική προστασία. Ακόμη, το μέταλλο ως υλικό, είναι πυράντοχο και δεν επηρεάζεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

  Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μέταλλα, ώστε να έχεις μία πιο γερή και στιβαρή κατασκευή. Από τις μεγαλύτερες μεταλλικές κατασκευές είναι τα μεταλλικά σπίτια ενώ από τις πιο δημοφιλείς τα μεταλλικά έπιπλα.

 • Τι είναι το PVC;

  Το Πολυβινυλοχλωρίδιο, γνωστό και ως PVC, είναι συνθετικό πλαστικό πολυμερές, όπως το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο. Πρόκειται για ένα εύκαμπτο και εύκολα επεξεργάσιμο υλικό, το οποίο έχει βρει πάρα πολλές χρήσεις στο σπίτι και όχι μόνο.

  Επειδή το PVC είναι τόσο εύκολα επεξεργάσιμο, χρησιμοποιείται για την παραγωγή πάρα πολλών προϊόντων που έχουμε στην κατοχή μας, ακόμα κι αν δεν το ξέρουμε. Βασική χρήση του PVC είναι για την κατασκευή οικονομικών κουφωμάτων, τα οποία αντέχουν πολλά χρόνια και προσφέρουν καλή μόνωση του χώρου.

 • Ποια είναι τα στάδια ανακαίνισης κουζίνας;

  Ανάλογα με την έκταση της ανακαίνισης που επιθυμείς, υπάρχει πλήθος εργασιών τις οποίες μπορείς να επιλέξεις και να μεταμορφώσεις ριζικά την κουζίνα σου. Από περίπλοκες τεχνικές εργασίες, μέχρι μικρές αλλαγές σε διακοσμητικά στοιχεία, αυτά που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις την κουζίνα σου είναι πραγματικά πολλά.

  Έτσι, ανάλογα με τις εργασίες που θα επιλέξεις να πραγματοποιήσεις, τα βασικά στάδια που ακολουθούνται συνήθως σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι:

  1. 1. Σχεδιασμός ανακαίνισης
   Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες, πρέπει να συζητήσεις με το συνεργείο ανακαίνισης που έχεις επιλέξει, τι ακριβώς θες να πετύχεις και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου. Στη συνέχεια, ο εξειδικευμένος επαγγελματίας θα μελετήσει το χώρο και θα σου προτείνει ιδέες και λύσεις που θα βασίζονται στις προσωπικές σου επιθυμίες, αλλά θα αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την κουζίνα σου.
  2. 2. Αποξηλώσεις και απομάκρυνση μπάζων
   Σε αυτό το στάδιο, γίνεται αποξήλωση των παλιών εγκαταστάσεων και επίπλων. Αν επιθυμείς να κάνεις ολική ανακαίνιση κουζίνας, τώρα είναι η στιγμή όπου θα κατεδαφιστεί οτιδήποτε παλιό, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η αναδιαμόρφωση της κουζίνας σου.
  3. 3. Αντικατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
   Οι αλλαγές και οι επισκευές των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων είναι από τις πρώτες εργασίες που γίνονται σε μια ανακαίνιση κουζίνας, καθώς απαιτούνται αρκετά μερεμέτια. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην εγκατάσταση νέων σωληνώσεων καθώς θα σε συνοδεύουν για αρκετά χρόνια.
  4. 4. Δόμηση και μερεμέτια
   Αφού έχουν περαστεί όλες οι εγκαταστάσεις, είναι η στιγμή για επιδιορθώσεις στους τοίχους ή το δάπεδο. Στο στάδιο αυτό, γίνονται τυχόν σοβατίσματα, τοποθέτηση γυψοσανίδας, αλλαγή κουφωμάτων ή εγκατάσταση καινούργιου πατώματος.
  5. 5. Έπιπλα κουζίνας και είδη υγιεινής
   Αφού έχουν τελειώσει οι τεχνικές εργασίες, τοποθετούνται τα καινούργια έπιπλα και τα είδη υγιεινής. Τα έπιπλα που θα επιλέξεις μπορούν είτε να κατασκευαστούν αποκλειστικά για σένα, είτε να είναι έτοιμα και να γίνει απλά η τοποθέτηση.
  6. 6. Ελαιοχρωματισμοί και τελευταίες πινελιές
   Στο τελικό στάδιο γίνεται το βάψιμο κουζίνας και τοποθετούνται οι πρίζες, οι διακόπτες και τα φωτιστικά. Στη συνέχεια η κουζίνα σου είναι έτοιμη για να τη διακοσμήσεις, όπως εσύ επιθυμείς.
 • Που εφαρμόζουν οι γυψοσανίδες;

  Οι εσωτερικοί χώροι:

  Συχνά οι εσωτερικοί χώροι ενός σπιτιού απαιτούν εκ νέου διαμόρφωση. Οι Τεχνίτες γυψοσανίδας μπορούν να καταφέρουν να σπάσουν έναν μεγάλο χώρο στα δύο ή να δημιουργήσουν ένα επιπλέον δωμάτιο.

  Οι ψευδοροφές:

  Η γυψοσανίδα μπορεί εύκολα να λειτουργήσει ως ψευδοροφή. Έτσι, το δωμάτιο θα πάρει το ύψος που ταιριάζει στα μέτρα σου. Είναι εφικτή η κατασκευή ψευδοροφής σε ποικίλες μορφές, όπως στρογγυλή, θολωτή ή κεκλιμένη. Ταυτόχρονα, η χρήση της μπορεί να λειτουργήσει ως καμουφλάζ για σωλήνες, καλώδια, έως και τον φωτισμό του χώρου.

  Πλεονεκτήματα στην χρήση Γυψοσανίδας!

  1. Διαθέτει μεγάλη αντοχή στον σεισμό, στην φωτιά και στις παθητικές καταπονήσεις
  2. Απαιτείται μικρός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου.
  3. Το περιβάλλον εργασίας θα διατηρηθεί καθαρό.
  4. Το κόστος κατασκευής είναι μικρό.
  5. Παρέχει ηχομόνωση ειδικά όταν τοποθετείται στο ταβάνι και προστατεύει από εξωτερικούς θορύβους
  6. Μπορεί να χαρίσει υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα (επιφάνεια, βάψιμο και δυνατότητα ποικίλων τεχνοτροπιών).
  7. Η σύσταση που διαθέτουν οι γυψοσανίδες τις καθιστούν ιδανικές για μια γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση.
  8. Δεν απαιτούνται πολλά μερεμέτια, αφού με τη χρήση τους θα αποφύγεις το παραδοσιακό χτίσιμο και το σοβάτισμα, ενώ παράλληλα η χρήση τους δεν αφορά μόνο την κλασσική τοιχοποιία.
© Copyright 2021 by Web-Innovations.gr